İsrail'in yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan için, Fransa'nın başkenti Paris'te Uluslararası Yardım Konferansı düzenlendi. Konferansta Lübnan Başbakanı Necib Mikati’nin yanında yer alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açılış konuşmasında ülkesinin Lübnan halkına 100 milyon euroluk yardım yapacağını açıkladı. Konferans, Lübnan için toplamda 500 milyar euro yardım toplanması hedefiyle gerçekleştirildi. Macron, "Lübnan'ı sevenler için hırslı olmalıyız" diyerek İsrail ve Lübnan arasında ateşkes çağrısını yineledi.

Hamile kadın 10. kattan düşerek hayatını kaybetti, karnındaki bebek kurtuldu Hamile kadın 10. kattan düşerek hayatını kaybetti, karnındaki bebek kurtuldu

Macron, İran'ın İsrail’e karşı Hizbullah’a desteğinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki operasyonlarını eleştirdi. “Yıkım ve kurbanlar orada, çok fazla şiddet orada. Bunu kabul edemeyiz,” diyen Macron, yerinden edilen insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmesini sağlayacak bir ateşkes anlaşmasının zorunlu olduğunu belirtti. Macron ayrıca, barış, güvenlik ve istikrar için BM’nin 1701 sayılı kararının tüm taraflarca eksiksiz uygulanması gerektiğini vurguladı.

Editör: Emine Koç