Galatasaray Süper Lig'in 4. haftasında Adana'da Adana Demirspor'u 5-1 yendi.

Sarı kırmızılı takımın gollerini 9. dakikada Kerem Aktürkoğlu, 18. dakikada Semih Güler (kendi kalesine), 31. dakikada Barış Alper Yılmaz, 38. dakikada Dries Mertens ve 60. dakikada Abdülkerim Bardakcı attı.

Adana Demirspor'un tek golünü Andreaw Gravillon 79. dakikada kaydetti.

İki takım da birer penaltıdan yararlanamadı.

Trabzonspor Kayserispor ile berabere kaldı! Trabzonspor Kayserispor ile berabere kaldı!

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Okan Buruk, şunları söyledi:

"Önemli bir galibiyet. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. 3 maç 9 puanla yolumuza devam ediyoruz.

Ayın 4'üne kadar Avrupa listesi verilecek. Ayın 4'üne kadar transferlerimizi tamamlamak istiyoruz. Bunun yanında da tabii ki sakatlıktan dönecek oyuncularımız ve kadromuz belli olduktan sonra bizim için çok daha net her şey ortaya çıkacak. Elimizde çok iyi oyuncular var. Bunlara takviyelerle birlikte Galatasaray kadrosu çok daha güçlenecektir. Bu anlamda yönetim kurulumuzda futbola bakan yöneticilerimiz bununla ilgili çalışıyorlar. İnşallah en kısa zamanda en iyi oyuncuları almak için ellerinden geleni yapacaklar. Benim açımdan da tabii ki demin de söylediğim gibi yani bu arayı doğru bir şekilde değerlendirip takımımızla daha iyi bir şekilde hazırlayıp... Form durumumuz da her geçen gün yükseliyor. Kendi ritmimizi bulmaya başladık. Bu aradan sonra da daha güçlü bir Galatasaray ortaya çıkacak.

Şampiyonlar Ligi'nde istediklerimizi yapamadık.  O yüzden kazanmak adına da yani çok yüksek seviyede bunu hak etmedik ve orada oynadığımız oyun bize yetmedi, bir mağlubiyet aldık. Tekrar toparlanmak önemliydi. Bence hızlı bir şekilde toparlandık. Ben özellikle son antrenmanda takımımızın durumunu da çok beğenmiştim. Çok iyi geçmişti. Maç öncesi de bunu belirtmiştim. O yüzden önemli olan buradan toparlanmak. Şampiyonlar Ligi'nde tabii ki olmak isterdik. Bir Türk takımının orada olması çok önemliydi. Hem Galatasaray hem Fenerbahçe'nin elenmesi. Tabii ki Türk futbolu adına üzücü ama Avrupa Ligi'nde de 3 tane yine önemli Türk takımı Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş orada da sahneye çıkacağız. Başakşehir Konferans liginde sahneye çıkacak. 

Avrupa Ligi'nde fikstür olarak baktığımızda, ilk 4 maçın 3'ünü kendi sahamızda oynuyoruz. Burada çıkaracağımız galibiyetler bizim açımızdan ilk 8'e girme hedefimizi tamamlayabilecek bir fikstür. O yüzden iyi başlayıp iyi devam etmek istiyoruz. Sadece dışarıdan gelen oyuncular değil, içerideki oyuncularımızın da bir an önce kafa karışıklıkları gittiğinde, transfer de bittiğinde hepimiz daha özgür, daha rahat bir şekilde yolumuza bakacağız. Daha güçlü bir şekilde çalışma şansımız oluşacak. Oynamadan hiçbir maç kazanılmaz tabii ki ama Türk takımının da önemli bir şansının olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın da Fenerbahçe'nin de Galatasaray'ın da Avrupa Ligi'nde çok başarılı olacağını düşünüyorum."

Editör: Gürel Yurttaş