Beşiktaş'ın kamp kadrosu açıklandı: 3 eksikle gidiyor! Beşiktaş'ın kamp kadrosu açıklandı: 3 eksikle gidiyor!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında sahasında konuk ettiği Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle yenilmezlik serisini devam ettirirken, liderliğini de korudu.

Teknik direktör Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde RFS ile 2-2 berabere kaldıkları maçın 11'inde tek değişiklik yaparak, kaleci Günay Güvenç'in yerine cezası sona eren Fernando Muslera'yı sahaya sürdü.

Galatasaray, 28. dakikada Yunus Akgün'ün attığı golle 1-0 öne geçti. Gabriel Sara'nın savunma arkasına attığı harika pası iyi değerlendiren Yunus, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi. Bu gol, Yunus’un son 4 maçtaki 3. golü oldu.

Karşılaşma öncesi Galatasaray taraftarları, İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in öldürülmesine tepki göstererek, "Kadına ve çocuğa dokunma" pankartı açtı ve şiddet olaylarını kınadı.

  1. dakikada Galatasaray, Ronald Sallai'nin yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi. Hakem Mehmet Türkmen, VAR incelemesi sonrası oyunu devam ettirdi. İkinci yarıda gol sesi çıkmayınca Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 22’ye yükselten Galatasaray, namağlup liderliğini sürdürdü. Alanyaspor ise 9 puanda kaldı. Milli ara sonrasında Galatasaray, Antalyaspor deplasmanına gidecek, Alanyaspor ise Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

Editör: Nehir Durdağı