Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, 2024 Balkan Kupası'nın final mücadelesinde Yunanistan temsilcisi PAOK'u 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Maçta etkili bir performans sergileyen sarı-kırmızılılar, setleri 25-17, 25-21 ve 25-20'lik skorlarla kazanarak kupayı müzesine götürdü. Karşılaşmanın en skorer ismi ise 16 sayıyla Alexia Carutasu oldu.İstanbul TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanan final mücadelesine Galatasaray; Britt Bongaerts, Alexia Carutasu, İlkin Aydın, Katarina Lazovic, Eline Timmerman, Yasemin Güveli ve Eylül Akarçeşme (L) altılısıyla başladı. Baştan sona rakibi PAOK karşısında üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, setleri 25-17, 25-21 ve 25-20’lik skorlarla tamamlayarak sahadan galip ayrıldı.

Volkan Demirel, Galatasaraylı yıldızı öve öve bitiremedi: "Böylesi gelmedi" Volkan Demirel, Galatasaraylı yıldızı öve öve bitiremedi: "Böylesi gelmedi"

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, Balkan Kupası'ndaki ilk iki maçında da rakiplerine göz açtırmadı. Bosna Hersek'ten ZOK Igman ve Kosova'dan KV Drita takımlarını 3-0'lık net skorlarla mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, finalde de PAOK'u yenerek şampiyonluğa uzandı.

Bu zaferle birlikte Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, 2024 Balkan Kupası'nın sahibi olarak Türk voleybolunu bir kez daha gururlandırdı.

Editör: Nehir Durdağı