SPOR

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Balkan Kupası'nı kazandı

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, PAOK'u yenerek 2024 Balkan Kupası şampiyonu oldu

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, 2024 Balkan Kupası'nın final mücadelesinde Yunanistan temsilcisi PAOK'u 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Maçta etkili bir performans sergileyen sarı-kırmızılılar, setleri 25-17, 25-21 ve 25-20'lik skorlarla kazanarak kupayı müzesine götürdü. Karşılaşmanın en skorer ismi ise 16 sayıyla Alexia Carutasu oldu.İstanbul TVF Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanan final mücadelesine Galatasaray; Britt Bongaerts, Alexia Carutasu, İlkin Aydın, Katarina Lazovic, Eline Timmerman, Yasemin Güveli ve Eylül Akarçeşme (L) altılısıyla başladı. Baştan sona rakibi PAOK karşısında üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, setleri 25-17, 25-21 ve 25-20’lik skorlarla tamamlayarak sahadan galip ayrıldı.

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, Balkan Kupası'ndaki ilk iki maçında da rakiplerine göz açtırmadı. Bosna Hersek'ten ZOK Igman ve Kosova'dan KV Drita takımlarını 3-0'lık net skorlarla mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, finalde de PAOK'u yenerek şampiyonluğa uzandı.

Bu zaferle birlikte Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, 2024 Balkan Kupası'nın sahibi olarak Türk voleybolunu bir kez daha gururlandırdı.