Galatasaray, yeni transferini resmen açıkladı.

Sarı kırmızılı kulüp kadın futbol takımına Kolombiyalı forvet  Maria Catalina Usme Pineda'yı kattı.

Yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz, Kolombiyalı hücum oyuncusu Maria Catalina Usme Pineda ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Güney Amerika futbolunun yetiştirdiği en önemli kadın futbolculardan birisi olan Usme, kariyerine ülkesinin takımlarından Formas Intimas'da başladı. Kariyerinde sırasıyla Formas Intimas, Santa Fe, America de Cali ve Pachuca formalarını giydi.

Futbol kariyerinde birçok kupa ve başarı bulunan yıldız oyuncunun lig şampiyonluklarının yanı sıra, Libertadores ikinciliği, Kolombiya Milli Takımı ile Pan Amerika oyunları şampiyonluğu ve Copa America ikinciliği bulunuyor.

Kolombiya Milli Takımı ile 3 kez Dünya Kupası, 3 kez Olimpiyat Oyunları, 4 kez ise Copa America'ya katılım gösteren yıldız oyuncu, aynı zamanda Milli takımının tarihteki en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor. (72 gol)

Nicola Zalewski için Galatasaray  teklif yükseltti! Nicola Zalewski için Galatasaray teklif yükseltti!

Çeşitli lig ve kupa organizasyonlarında birçok kez gol kraliçesi ve en iyi oyuncu ödüllerine layık görülen Usme, aynı zamanda Kolombiya Ligleri ve Copa Libertadores tarihinin de en golcü oyuncusu olarak göze çarpıyor.

Maria Catalina Usme Pineda’ya Galatasaray Petrol Ofisi’ne hoş geldin der, başarılarla dolu bir sezon geçirmesini dileriz."

Editör: Gürel Yurttaş