Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert yanıt! Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert yanıt!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerini "çirkin ve kötü tezahürat" sebebiyle disipline sevk etti.
17 Eylül 2024 tarihinde Galatasaray'ın Gaziantep FK ile 19 Eylül 2024 tarihinde Trabzonspor'un Kayserispor ile karşılaştığı maçta yaşanan olaylar sebebiyle her iki kulüp de PFDK'ya gönderildi.

Kayserispor antrenörü Burak Yılmaz, Trabzonspor maçında hakaret gerekçesiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

Galatasaray ve Trabzonspor'un Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi gereği PFDK'ya sevk edildiği belirtilirken, Kayserispor antrenörü Burak Yılmaz'ın Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca hakaret sebebiyle disipline sevk edildiği açıklandı.

PFDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 


"Hukuk Müşavirliği’nce 20.09.2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.
1 - Galatasaray Kulübü’nün 17.09.2024 tarihinde oynanan Galatasaray - Gaziantep FK Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
2 - Trabzonspor Kulübü’nün 19.09.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
3 - Kayserispor Kulübü antrenörü Burak Yılmaz’ın 19.09.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki ’hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 20.09.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."

Editör: Nehir Durdağı