Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında konuk olduğu İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 yenildi.

Young Boys'un gollerini 4 ve 45+4. dakikalarda Monteiro, 86. dakikada Ugrinic (Penaltıdan) attı. Galatasaray'ın golleri ise 66 ve 72. dakikalarda Batshuayi'den geldi. Maçın 84. dakikasında Abdülkerim Bardakcı kırmızı kart gördü.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında savunmada hata yaptıklarını itiraf etti. Buruk şunları söyledi:

"Bu tür maçlar zordur. Rakibin bu sezonki performansı farklı düşündürebilir ama maça istekli başlayacaklarını biliyorduk. Müsabaka golle başladı. İlk yarıda rakip kalede tehlikeler yaratmaya çalıştık. Barış'ın pozisyonları vardı. İlk yarının sonunda ikinci golü yedik. Daha güçlü bir oyun ortaya koyabilirdik. İkinci yarıya iyi başlayamasak da 2-1'i yakaladıktan sonra iyi oynadık. Maçın genelinde çok fazla pozisyona girdik. İki golden fazlasını da atabilirdik ama şanssız bir gol yedik.

Yok artık Kerem! Dün geceki performansını gören herkes aynı yorumu yapıyor Yok artık Kerem! Dün geceki performansını gören herkes aynı yorumu yapıyor

Oyunculardan topa atlamalarını, bir ayaklarını kaldırmalarını ve iki kolunun kapalı olmasını istiyoruz. Bu çok zor bir şey. Fizik kurallarına aykırı. Hakem buna penaltı verdi. Buna saygı duymak gerek. Bence Abdülkerim'e verilen ilk sarı kart yanlıştı. Maçın başında iki takıma da gereksiz sarı kartlar gösterildi. Maç çok durdu. Hakemin sarı kartı yazması bile 1 dakika sürüyordu. Dalgın, düşünceli ve oyunu yönetemeyen bir hakem gördüm. İsviçre'nin Alman kantonundayız. Rakibimiz Almanca konuşuyor ve maçı bir Alman hakem yönetiyor. Eskiden bir oyuncumuzla Dünya Kupası'nda sorun yaşamış bir hakem. Biz de ikinci maça Azerbaycanlı hakem bekleriz. Türkçe konuşan Azerbaycanlı hakem bizim maçı yönetirse seviniriz.

Savunma anlamında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Verdiğimiz pozisyonlar ve yediğimiz gollerden bu belli. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Bu 1-2 kişinin hatası değil. Takım savunmasında hatalar oluyor. İstediğimiz seviyeye gelemedik. Defans oyuncularımızın daha çabuk forma girmesi gerek. Geçen sezon bu dönemde benzer sıkıntıları yaşamıştık. İkinci maçta bu hataları yapmamamız gerekiyor. Davinson Sanchez'in durumuna bakacağız. Onu ikinci maça yetiştirmeye çalışacağız. Kaan Ayhan'ın da dönmesiyle opsiyonlarımız çoğalacak."
 

Editör: Gürel Yurttaş