Galatasaray'da bekleneni veremeyen ve takımdan gönderilmesi planlanan Tete, Galatasaray'dan ayrılmak istemiyor. Tete'nin bu tavrı Galatasarayı büyük bir gelirden etti.

Galatasaray'ın geçen sezon bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı ve yıllık toplam 3.575 milyon euro maaş ödediği Tete'ye ülkesinden birçok teklif yaptı. Sarı-kırmızılılar, son olarak Palmeiras'ın yaptığı teklifi kabul etti ancak Brezilyalı oyuncu ülkesine geri dönmek istemedi.Galatasaray'dan aldığı maaşın bir benzerini Palmeiras'tan da alacak olan Tete, benzer mali şartlarda ülkesine dönmeyeceğini ve Avrupa'da kalmak istediğini söyledi.

Galatasaraylı idareciler, Tete'yi ısrarla teklifleri kabul etmesi için ikna etmeye çalışsa da Brezilyalı oyuncu henüz ayrılığa yanaşmadı. Brezilya Serie A ekiplerinden Palmeiras, 24 yaşındaki futbolcunun bonservisi için Galatasaray'a 8 milyon euro teklif etmişti.

Beyzanur Akkuş, U20 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı Beyzanur Akkuş, U20 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı

Tete'nin ülkesine dönmeyi reddetmesiyle birlikte Cimbom, bedavaya aldığı futbolcudan elde edeceği dev gelirden oldu. Brezilyalı geçen sezon Galatasaray formasıyla 19'u ilk 11 olmak üzere toplamda 45 maça çıktı. Tete, bu karşılaşmalarda 3 gol atıp 6 asist yaptı. 10 milyon euro değer biçilen yıldız ismin sarı-kırmızılı takımla 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Editör: Nehir Durdağı