SPOR

Galatasaray'ın Elfsborg galibiyetinin ardından kim, ne dedi?

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u 4-3 yenerek puanını 7'ye yükseltti. Uğur Meleke ve Güntekin Onay, bu heyecan dolu maçı köşelerinde yorumladı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında temsilcimiz Galatasaray, İsveç ekibi Elfsborg ile karşı karşıya geldi. RAMS Park'ta oynanan maçta, sarı-kırmızılılar ilk yarıyı 3-0 önde kapatırken, mücadele 90 dakika sonunda Galatasaray'ın 4-3'lük galibiyetiyle sona erdi. Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri Mauro Icardi, Pettersson (k.k.), Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün kaydetti. Bu sonuçla, Avrupa Ligi'nde ikinci galibiyetini elde eden Galatasaray puanını 7’ye çıkardı. Elfsborg ise 3 puanda kaldı. Yazarlarımız Uğur Meleke ve Güntekin Onay, karşılaşmayı köşelerinde analiz etti.

Uğur Meleke: 3-5-2 bence gereksiz bir riskti

Icardi, Osimhen ve Batshuayi gibi güçlü forvetlere sahip bir teknik direktörün, bu oyuncuları aynı anda sahada görmek için formasyon denemesi yapması anlaşılır. Ancak anlamadığım nokta şu: Sezonun ilk 4-4-2 denemesini neden en kritik maçlardan biri olan Young Boys rövanşında yaparsınız? Aynı şekilde, sezonun ilk 3-5-2'sini neden Avrupa Ligi’nde denersiniz? Bu denemeler, Süper Lig’de Adana, Hatay, Gaziantep, Antalya gibi maçlarda rahatlıkla yapılabilirdi. Ancak Young Boys ve Elfsborg karşısında bu testlerin yapılması riskti bence.