Meğer İsrail bu yöntemi kullanmış: İşte dünyanın merak ettiği o cevap! Meğer İsrail bu yöntemi kullanmış: İşte dünyanın merak ettiği o cevap!

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, Batı Afrika'da artan darbeleri engellemek ve bölgesel istikrarı yeniden tesis etmek amacıyla Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) acil olarak bir destek kuvveti oluşturması çağrısında bulundu. Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen 2. Afrika Güvenlik Konferansı ve Sergisi'nde konuşan Akufo-Addo, bu destek kuvvetinin, anayasa dışı yollarla bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar ve terörizm yoluyla şiddeti sürdürenlere karşı güçlü bir caydırıcı unsur olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akufo-Addo, bu kuvvetin varlığının, darbelerin yayılmasını ve terörizmin bölgedeki etkisini azaltabileceğini belirterek, "Hiç şüphem yok ki daha önce destek kuvveti var olsaydı, darbelerin çoğalması ve terörizmin yayılması konusunda caydırıcı bir işlev görürdü," dedi.

Afrika ülkelerinde sık sık yaşanan darbelerin kıta genelinde istikrarı tehdit ettiğini belirten Akufo-Addo, bu kuvvetin kurulmasının bölgesel istikrar ve güvenliğin korunması için zorunlu olduğunun altını çizdi.