GÜNDEM

Gaziantep'in efsane ismi Celal Doğan'dan kötü haber. Celal Doğan kimdir?

Gaziantep'in eski belediye başkanı, Gaziantepspor'un eski kulüp başkanı ve eski milletvekili Celal Doğan'dan kötü haber. Celal Doğan kimdir?

Gaziantep'in efsane ismi Celal Doğan'ın tatil için gittiği Bodrum'da kaldığı otelde fenalaştı.

Doğan, ilk müdahalesinin yapılmasının ardından ambülansla hastaneye kaldırıldı.

Doğan'ın bilincinin açık, genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CELAL DOĞAN KİMDİR

1 Ağustos 1943’de Gaziantep’in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili olarak seçildi. Bu göreve 1980 yılına dek devam etti. 2015 genel seçimlerinde tekrar Gaziantep Milletvekili seçildi.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı görevini yürüttü. Gaziantepspor, Celal Doğan döneminde kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attı ve Süper Lig'in en önemli takımlarından biri haline geldi.

Onun döneminde Gaziantepspor 2 defa İntertotoya, 3 defa UEFA Kupasına katıldı. Hapoel Tel-Aviv, FC Zimbru ve RC Lens takımlarını eleyerek UEFA'da ilk 16 takım arasına kalmayı başardı. İtalyan devi Roma'yı Gaziantep'te yendi. Celal Doğan Tesisleri ve Gaskispor Tesisleri'ni yaptı.