SPOR

Gedson'dan konuşulacak performans: Gol sayısını artırdı!

Gedson, Lugano maçlarının ardından dün de sahneye çıkarak bu sezon gol sayısını 7’ye yükseltti ve kariyer rekorunu geliştirdi.

Beşiktaş’ın bu sezon Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu olan Gedson Fernandes, Fransa’da da gol serisini sürdürerek Olympique Lyon deplasmanında ağları havalandırdı. Toplam gol sayısını 4’e yükselten Portekizli yıldız, daha önce Lugano ile oynanan Avrupa Ligi eleme turunda 2 maçta 3 gol atmayı başarmıştı. Ligde de 3 golü bulunan 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon toplamda 7 gole ulaştı ve Kayseri karşısında kırdığı kariyer rekorunu geliştirmiş oldu.

Beşiktaş'ta Gedson’un performansı dikkat çekiyor

Siyah-beyazlı takımda 2 de asisti bulunan Gedson, 14 karşılaşmada toplam 9 gole direkt katkı sağladı. Avrupa’daki 4 golünün 3’ünde Gedson’a asist yapan isim Rafa Silva oldu.

Ersin Destanoğlu’ndan fedakârca performans

Beşiktaş’ta Mert Günok’un yokluğunda kaleye geçen Ersin Destanoğlu, Lyon deplasmanında yaptığı kurtarışlarla öne çıktı. UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Eintracht Frankfurt ile oynanan maçta sakatlanan ve sol uyluğundan tedavi gören 23 yaşındaki kaleci, iyileşmemesine rağmen takımını yalnız bırakmayarak Lyon’un 8 isabetli şutunu kurtardı ve galibiyette önemli rol oynadı.