Gelecek Partisi'nin kurucularından ve Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialara ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yamalı, AK Parti ile bazı görüşmeler yaptıklarını doğrulayarak, "AK Parti'ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz" dedi.

MHP'den "Anayasa'nın 4'üncü maddesine karşıyız" diyen Yapıcıoğlu'na yanıt MHP'den "Anayasa'nın 4'üncü maddesine karşıyız" diyen Yapıcıoğlu'na yanıt

AK Parti'ye Geçiş İddiaları

Son günlerde muhalefet partilerinden 7 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği iddiası gündemde geniş yer bulurken, Gelecek Partisi'nden Mustafa Nedim Yamalı'nın adı bu iddialar arasında sıkça geçiyor. Yamalı, konuya ilişkin sessizliğini bozarak bazı görüşmelerin yapıldığını doğruladı.

"Bazı Görüşmeler Yapıyoruz"

Yamalı, "Bazı görüşmeler yapıyoruz. AK Parti de bunlardan biri. Oradaki arkadaşlarımız yıllarca beraber çalıştığımız isimler" ifadelerini kullandı. AK Parti'deki bazı isimlerle görüşme halinde olduklarını belirten Yamalı, bu süreçte İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ile de temaslarda bulunduklarını açıkladı.

"Zaman Neyi Gösterir Bilemiyoruz"

Siyasetin parçalanmış yapısını toparlamak için çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Yamalı, "Seçimlerden sonra yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönemde herkes kendi yol haritasını belirlemeye çalışıyor. Zaman neyi gösterir bilemiyoruz" dedi.

Davutoğlu ile Geçiş Vurgusu

Ahmet Davutoğlu'nun haberi olmadan gizli görüşmeler yapıldığı iddialarına yanıt veren Yamalı, "Ahmet Davutoğlu'nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. Her şey genel başkanın bilgisi dahilinde. AK Parti'ye geçeceksek, Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz" diye konuştu.

Bu açıklamalar, Gelecek Partisi ve AK Parti arasındaki olası işbirliği ve geçiş süreçlerine dair spekülasyonları artırıyor.

Editör: Nehir Durdağı