Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıdaları ifşa etmeye devam ediyor. 2 Ekim itibarıyla başlatılan uygulamayla, gıdada sahtecilik yapan firmaların listesi internet üzerinden günlük olarak güncelleniyor. Bu listede, halk sağlığıyla oynayan firmaların ürünlerinde yapılan hileler açık bir şekilde belirtiliyor. Son güncellemede, özellikle zeytinyağında tohum yağları, çiğ adanada sakatat ve kangal sucukta kanatlı etinin kullanılması gibi ciddi sahtekarlıklar öne çıkıyor.

Sahte Gıdalar Listesi Yeniden Güncellendi

8 Ekim'de yapılan son güncellemede, zeytinyağı, bal, sucuk, çiğ kebap gibi pek çok üründe uygunsuzluklar tespit edildi. Bu listeye göre; zeytinyağına tohum yağları karıştırıldığı, bitkisel macunlarda ilaç etken maddesi kullanıldığı, çiğ kebapta sakatat (kalp) bulunduğu ve kangal sucuğa kanatlı etinin eklendiği ortaya çıktı.

Çiğ Kebapta Kalp Kullandılar

Hileli ürünlerin arasında yer alan çiğ adanada sakatat kullanılması dikkat çekiyor. Sakatat (kalp) içeren bu ürünler, vatandaşların güvenini sarsmış durumda. Benzer şekilde, sucuk gibi et ürünlerinde de uygunsuz içeriklerin kullanıldığı tespit edildi.

Dana eti yerine neden domuz eti sattıkları ortaya çıktı! Dana eti yerine neden domuz eti sattıkları ortaya çıktı!

Gıdada Sahtecilikle Mücadele

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahtecilik yapan firmaların taklit ve tağşiş faaliyetlerini ifşa ederek halkın sağlığını korumayı amaçlıyor. "Guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden güncel olarak paylaşılan listede, gıdalarda yapılan hileler, firmaların isimleriyle birlikte yayınlanıyor. Vatandaşlar bu liste üzerinden, hangi firmaların sağlıksız ve hileli ürünler sattığını öğrenebiliyor.

İşte o firmalar ve yaptıkları hileler; 

2-40

1-45

Editör: İrem Nur Kaya