Eski milli futbolcu Gökhan Gönül, Türkiye Ümit Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olarak göreve getirildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Gökhan Gönül'ün teknik direktörlük görevine getirilmesi kararlaştırıldı.

Toprak Razgatlıoğlu’ndan iyi haber! Geri dönüyor Toprak Razgatlıoğlu’ndan iyi haber! Geri dönüyor

Gökhan Gönül'ün Futbolculuk Kariyerindeki Başarıları

66 kez A Milli Takım formasını giyen ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele eden Ay-Yıldızlı ekibin kadrosunda yer alan Gökhan Gönül, futbolculuk kariyerinde uluslararası alanda büyük başarılar elde etti. Bursa Yolspor'da başlayan futbolculuk hayatında, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor gibi önemli kulüplerde forma giydi.

Süper Lig'de en fazla maça çıkan futbolcular arasında yer alan Gönül, Avrupa kupalarında da 76 maçta oynadı. Fenerbahçe ile 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa şampiyonluğu, Beşiktaş ile de bir Süper Lig şampiyonluğu kazandı.

Gökhan Gönül'ün Yeni Görevine İlişkin Açıklamaları

Mart ayından bu yana Ümit Milli Takım'da yardımcı antrenörlük görevini yürüten 39 yaşındaki Gökhan Gönül, yeni görevi hakkında yaptığı açıklamada, "Futbolculuk kariyerimde edindiğim uluslararası deneyimi ve birlikte çalıştığım birçok yerli-yabancı teknik adamdan öğrendiklerimi en doğru şekilde Ümit Millî Takım'daki oyuncularımıza aktarıp gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyorum" ifadelerini kullandı.

Gönül, Ümit Milli Takım'ın A Milli Takım öncesindeki son basamak olması nedeniyle bu görevin büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı ve oyuncu grubunu tanımasının çalışmalarında avantaj sağlayacağına inandığını belirtti.

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, Gökhan Gönül'ün Ümit Milli Takım'ın başına getirilmesiyle ilgili olarak, "Gökhan Gönül, futbolculuğunda elde ettiği uluslararası tecrübeyle, sahip olduğu vizyoner bakış açısı ve futbola dair fikirleriyle bu görevi üstlenecek doğru isimdi" dedi. Kazancı, Gökhan Gönül'e yeni görevinde başarılar diledi.

Editör: Nehir Durdağı