Meteorların Dünya atmosferine girdikten sonra uzayda bıraktıkları belirgin izler sayesinde gözlemlenen meteor yağmurları, özellikle açık havalarda gece izlenebiliyor. Her yıl temmuz ayının sonlarına doğru başlayan Perseid meteor yağmurları, bu yıl da  Türkiye'den belirgin şekilde 11-12 Ağustos tarihleri arasında gözlemlenecek. 

İsrail, Türkiye'de de teknolojik cihazları patlatabilir mi? Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı tek tek anlattı İsrail, Türkiye'de de teknolojik cihazları patlatabilir mi? Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı tek tek anlattı

Astronomların Perseid meteor yağmuru olarak tanımladığı bu meteorlar 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor.

Bu meteorlar sürekli olarak Güneş'in etrafında dönüyor ve Dünya hep aynı dönemde bu kozmik toz bulutlarına denk geliyor. Bu nedenle Perseid meteor yağmurları her yıl aynı tarihte gözlemleniyor. Perseid meteor yağmurları, bu yıl Türkiye'den belirgin şekilde 11-12 Ağustos tarihleri arasında gözlemlenebilir olacak. Saatte 60 ilâ 100 arasında değişen sayıda göktaşının görülebileceği 11-12 Ağustos tarihlerinde tek yapmanız gereken şey, şehir ışığından uzak ve yüksek rakımlı bir yerde gökyüzüne bakmak.

Ay’ın ışığı gösteriyi izlemeyi güçleştirebilir; dolayısıyla gözlem için en uygun zaman, gece yarısı ile şafak arasındaki  Ay’ın küçülmeye başladığı saatler olacak.
 

Editör: Nehir Durdağı