Son yıllarda dolar karşısında beklenen yükselişi gösteremeyen altın, 2024 yılıyla birlikte yatırımcılara umut vermeye başladı. Özellikle Eylül ayı itibarıyla ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi yapacağı beklentisi, altın fiyatlarının tarihi zirvelere ulaşabileceği şeklinde yorumlanıyor. Kapalıçarşı'da piyasanın nabzını tutan uzmanlardan İslam Memiş, bu kritik dönemde altın yatırımcılarını uyardı.

FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı FED'den yıllar sonra gelen tarihi faiz kararı

"Piyasalar Fed'in Faiz İndirimine Odaklandı"

İslam Memiş, ABD'den gelen son verilerin, yılın geri kalanında Fed’in faiz indirimi yapma olasılığını artırdığını belirterek, Eylül ayıyla birlikte altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş beklentisi olduğunu söyledi. Memiş, "Yıl sonuna kadar gram altının 3000 ila 3500 lira arasında geniş bir hedef aralığı var. Bu dönemde altın almayı düşünenlerin kararlarını hızla vermeleri gerekiyor," dedi.

"Gümüşe Dikkat!"

Sadece altın değil, gümüş yatırımcılarına da seslenen Memiş, "Yılın son çeyreğinde gümüş fiyatlarında da ciddi yükselişler bekliyoruz. Gümüş, bu yıl en son gülen olacak," diyerek gümüş yatırımlarına da dikkat çekti.

Editör: İrem Nur Kaya