Güçlü ve hızlı uzayan tırnaklar için 6 etkili yol!

Tırnaklarınızın daha sağlıklı ve güçlü uzamasını istiyorsanız onlara gereken özeni ve bakımı göstermeniz gerekir.

Ellerinizin her zaman bakımlı ve güzel görünmesi için tırnak sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Çabuk kırılan ve uzamayan tırnaklarınız için bakım uygulamalarından yararlanabilirsiniz. İşte daha hızlı ve sağlıklı uzayan tırnaklar için yapmanız gerekenler…

1-TIRNAKLARINIZI DİNLENDİRİN

Oje sürmeyi eminiz ki çok seviyorsunuz. Ancak oje tırnağın üzerinde kalın bir tabaka oluşturduğu için tırnaklarınızın hava almasını engeller.

Hava almayan tırnaklar zamanla sararır, kırılır ve cansızlaşır. Uzun süre ojeli kalan tırnaklar çok fazla kimyasala maruz kaldığı için zarar görür. Bu sebeple sürekli oje sürmek yerine tırnaklarınızı arada bir dinlenmeye bırakmanız gerekir.

2-TIRNAK MAKASIYLA KESMEYİN! 

Tırnakları düzenli olarak kesmezsek kırılgan ve sağlıksız bir hale gelir. Ancak tırnaklarınızı kesme işlemini uygularken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Tırnak makası kullanımı en kolay ürünlerden biri olsa da çatlaklara ve soyulmalara neden olabilir. Bu nedenle tırnakları törpüyle kısaltmak daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Çünkü törpü tırnağınıza baskı uygulamaz. Bu sayede tırnak kırılmalarının önüne geçebilirsiniz.

3-TEMİZLİK YAPARKEN MUTLAKA ELDİVEN KULLANIN 

Ev işlerini yapmaya başladığınız zaman tırnaklarınız deterjan gibi bir sürü kimyasal madde ile temas eder. Bu durum tırnaklarınızın kurumasına, çatlamasına ve kırılmasına sebep olur.

Ellerinizi uzun süre su içerisinde tutmak da tırnaklarınızın zayıflamasına yol açar. Bu sebeple özellikle temizlik yaparken tırnak sağlığınızı korumak için mutlaka eldiven kullanmanız gerekir.

4-SAĞLIKLI TIRNAKLAR İÇİN B VİTAMİNİ 

B vitamini tırnak sağlığını büyük ölçüde destekler. Çabuk kırılmayan ve düzgün uzayan tırnaklara sahip olmak için B vitamini içeren besinlerden yararlanmanız gerekir. Beslenme listesine B vitamini açısından zengin gıdalar eklemek tırnakları güçlendirmenize yardımcı olabilir.

Pirinçte bol miktarda B vitamini bulunur. Bu sebeple çok sık pirinç tüketerek sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

5-TIRNAKLARINIZA NEMLENDİRİCİ SÜRÜN 

El bakımı ve tırnak bakımı için nemlendirici kullanımının önemi çok büyük. Cildinizi ve tırnaklarınızı nemli tuttuğunuz zaman dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale gelir.

Düzenli olarak ellerinize nemlendirici sürmek tırnak etlerini yumuşatır. Her gün kullanılan nemlendiriciler tırnaklarınızın kırılmasını engelleyip daha esnek bir hal almasını sağlayabilir.

6-PORTAKAL SUYU İLE MASKE YAPIN! 

Güçlü ve sağlıklı uzayan tırnaklara sahip olabilmek için tırnaklarınızı C vitamini ile beslemeniz gerekir.

Tırnaklarınızın daha hızlı uzaması için her gün 10 dakika boyunca tırnaklarınızı taze portakal suyuna batırmayı deneyin. Böylelikle tırnaklarınızı besleyip güçlendirebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra ellerinize mutlaka bir nemlendirici sürmeyi unutmayın.