EURO 2024'te Türkiye'nin sıradaki rakibi belli oldu: İşte son 16 turu eşleşmeleri EURO 2024'te Türkiye'nin sıradaki rakibi belli oldu: İşte son 16 turu eşleşmeleri

A Milli Takım'ın EURO 2024'te Portekiz'e 3-0 yenildiği maçta Arda Güler'i ilk 11'de oynatmaması nedeniyle teknik direktör Vincenzo Montella eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Konuyla ilgili olarak takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu şunları söyledi:

"Dünkü maçtan sonra her şey daha zor oluyor ama dünyanın sonu değil. İlk baştan beri gruptan çıkma hedefimiz vardı. Hala bu şansımız var. Dün istediğimiz sonucu alamadık ama hiçbir şey daha bitmedi. Bir maçımız daha var. Takımımız inanıyor. Maçta istemediğimiz şeyler oldu, şanssızlıklar oldu. Futbolda olan şeyler. Önemli olan bizim takımımızın hala inanması. Maçtan sonra konuştuk. Önümüze bakacağız, önümüze bakmak zorundayız. İnşallah bu gruptan çıkacağız.

Arda Güler tezahüratlarını duyduk. Arda bizim için çok değerli, herkes değerli. Bazen siz idmanda, takım içinde ne olduğunu bilmiyorsunuz. Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumalıyım. Arda kasığından sakatlık geçirdi. Yoksa oynayacaktı. Birlikte konuşarak bu kararı aldılar. Bunu hoca daha iyi biliyor, dışarıya yansıtmadı. Bazı şeyleri dışarıya yansıtmak bize yakışmıyor. Arda'nın sonradan oyuna girme şekli oydu. Kasığında bir sorunu vardı. Koruma amaçlı dışarıda bıraktı en son maça hazır olsun diye.

Arda'nın ve hocanın ne konuştuklarını bilmiyorum. O yüzden bir şey söyleyemem. Biz Arda'ya nasıl değer veriyorsak, hoca da aynı şekilde değer veriyor, tüm oyunculara değer veriyor. Dediğim gibi, bilmediğiniz çok şey var. Bazı oyuncular 2-3 günde bir oynamaya alışkın değil. O yüzden dinlenmeler oluyor. Hoca, oyuncularla görüşüyor ve değerlendiriyor. Fiziksel anlamda çok yoğun 2-3 günde bir oynamak.

Biz hep zoru başardık, bunu biliyorsunuz. Deplasmanda Hırvatistan'ı yendik, lider çıktık. İzlanda maçında zoru başardık. Biz buna alışkınız. Yeni bir şey değil. Bunu da başaracağımıza inanıyorum."
 

Editör: Gürel Yurttaş