Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 29 Ağustos'ta Brüksel'de düzenlenecek olan Gymnich formatındaki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak. Bu toplantı, AB'nin dış politika ve güvenlik stratejilerinin koordinasyonunu sağlayarak, üye ülkeler arasında ortak stratejilerin geliştirilmesi için bir platform sunuyor. Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmasına yönelik diyalog arayışları, bu toplantının ana gündem maddelerinden biri olacak.

Ankara'daki kritik toplantı iptal edildi: İsveçli bakanları taşıyan uçak, Türkiye'ye gelmeden geri döndü Ankara'daki kritik toplantı iptal edildi: İsveçli bakanları taşıyan uçak, Türkiye'ye gelmeden geri döndü

Türkiye-AB İlişkileri ve Kıbrıs Konusu Masada

Toplantıda, Türkiye’nin AB üyelik süreci, bölgesel ve uluslararası gelişmeler, ekonomik ve dijital dönüşüm gibi konular ele alınacak. Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki tutumu da AB tarafına bir kez daha vurgulanacak. Enerji, terörle mücadele, güvenlik ve savunma gibi alanlarda Türkiye ile AB arasında daha sıkı iş birliği ve diyalog geliştirilmesi konuları da gündemde olacak.

Yunanistan ile Görüşme ve Vize Serbestisi

Bakan Fidan, toplantı kapsamında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ve AB üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları ile bir araya gelecek. Ayrıca, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile de görüşmesi planlanıyor. Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve Türkiye-AB vize serbestisi konuları da toplantının önemli başlıkları arasında yer alacak.