Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gelindiğinde, İsrail'in suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Haniye için ilk olarak Tahran'da, ardından da Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen tören törenlerinin ardından törenler verildi. Bu süreçte Hamas, yapılandırma desteği için tüm teşekkürlerini sundu.

Hamas'tan tüm ülkelere teşekkür

Hamas tarafından yayınlanan teşekkür mesajında, "Hareketin lideri, şehit lider İsmail Haniye'nin şehadetinin aksine Doha'daki taziye meclisine bizzat katılarak, resmi açıklama ve mesajlarla, telefonla karşılaştığınız ya da çeşitli medya hesaplarındande bulunarak taziye ve desteklerini sunan tüm ülkeye, hükümet ve parlamento başkanlarına, bakanlara, büyükelçilere, şahsiyetlere, alimlere, Filistinlilerin bölgelerine, siyasi, hizipçi, dini ve halk delegasyonlarına en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz"

TikTok fenomeni kanserle verdiği savaşı kaybetti TikTok fenomeni kanserle verdiği savaşı kaybetti

Türkiye ve Katar'a özel teşekkür

Açıklamada, Haniye için düzenlenen tören törenlerine geniş katılım gösteren Türkiye ve Katar'a özel teşekkürler iletildi. Hamas, Cumhurbaşkanı ve diğer katılımcıların ilk andan itibaren taziye ziyaretlerinde bulunmalarını ve Türkiye'nin hem resmi hem de halk düzeyinde geniş bir katılımla Haniye'ye son görevini yerine getirmesini takdirle karşıladılar. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı ve kurumsale ilk andan itibaren taziye ziyaretinde bulunan ve şehit lider ile desteğinin cenaze törenlerine en geniş resmi, parlamento üyesi ve halk delegasyonuyla katılan Türkiye'ye, Cumhurbaşkanlarına, üyelere, parlamentolara ve kişilere teşekkür ederiz

Açıklamada Katar ve Türkiye’ye özel teşekkür edildi. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı ve yetkililere ilk andan itibaren taziye ziyaretinde bulunan ve şehit lider ile korumasının cenaze törenlerine en geniş resmi, parlamenter ve halk delegasyonuyla katılan Türkiye'ye, Cumhurbaşkanına, hükümetine, parlamentosuna ve halkına teşekkür ederiz” ifadeleri kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya