Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünden sonra cenazesinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Beyrut'un güneyinde İsrail tarafından düzenlenen saldırıda tonlarca bomba ile vurulan Nasrallah'ın gizlice toprağa verildiği öne sürülüyor.

Nasrallah'ın cenaze töreniyle ilgili belirsizlik, Hizbullah'a yakın kaynaklara göre, İsrail'in bu töreni hedef alabileceği endişesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle liderin geçici olarak gizli bir yerde defnedildiği iddia ediliyor. Yetkililer, güvenlik koşulları elverdiğinde kamuoyuna açık bir tören düzenleneceğini belirtiyor.

Bir Lübnanlı yetkilinin aktardığına göre, Hizbullah, ABD'den cenaze törenine saldırı düzenlenmeyeceğine dair garanti talep etti, ancak Washington yönetimi bu talebe olumlu yanıt vermedi. Öte yandan, Nasrallah'ın Irak'ın Şii halkı için kutsal olan Kerbela şehrinde defnedileceği yönünde söylentiler de dolaşmaya başladı.

Bosna Hersek'te sel felaketi can kaybına neden oldu! Bosna Hersek'te sel felaketi can kaybına neden oldu!

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail'in Beyrut'a düzenlediği beton delici bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Aynı saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinden Güney Cephesi Komutanı Ali Karaki, İstihbarat Şefi Hasan Yasin ve İran Devrim Muhafızları'nın Lübnan'daki Kudüs Gücü Komutanı Abbas Nilforuşan da öldü.

Editör: Nehir Durdağı