Hitit dünya çapında hava yolculuğu için kusursuz ve kesintisiz hizmet sağlayarak havacılık standartlarını yükseltmek için hibrit bulut yaklaşımını benimsiyor
Hitit ile IBM, iş sürekliliği ile ilgili mevcut iş birliklerini genişlettiğini duyurdu. Buna göre Hitit, olağanüstü durum kurtarma ve dayanıklılık için IBM Public Cloud altyapısını şirket içi veri merkezine birincil yedek olarak hizmet vermek üzere adapte edecek. Bu hibrit bulut stratejisi, 19 ülkede 27 havayolu, seyahat acentesi ve yer hizmetleri şirketlerinden oluşan Hitit’in geniş müşteri listesine, kritik uygulamaların ve kesintisiz hizmetlerin sürekli kullanılabilirliğini sağlamayı kapsıyor. Türkiye’deki ilk havacılık teknolojisi şirketi olan Hitit, Asya, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika’dan çeşitli havayolu şirketlerine yeni nesil teknolojiler sunuyor ve yolcu hizmetleri sistemlerinden, operasyon planlamasına, muhasebeye, seyahat ticaretine ve kargo çözümlerine kadar birçok alanda bilişim hizmetleri sunuyor.
Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç konuyla ilgili şunları söyledi: “Hitit ve IBM arasındaki iş birliği havacılık piyasasında standartları geliştirme bakımından önemli bir adım. Teknoloji ortağı olduğumuz havayolu ve seyahat şirketi müşterilerimiz, IBM Public Cloud’un sağladığı olağanüstü durum kurtarma planıyla destekleniyor, bu sayede hava ulaşımının operasyon kalitesi yükseliyor. Bu iş birliği, Hitit’in hizmetlerini iyileştirmeye yönelik gösterdiği sonsuz çabanın öne çıkan bir örneği.” Günümüzde krizler, doğal afetler, ağ kesintileri veya insan hatalarından ve tehditlerden ortaya çıkabiliyor. Böylece, sistemin kapalı kalma süresi işletmeler için çok yüksek maliyetler doğurabiliyor. Verilerin miktarı arttıkça, bir işletmenin verilerini koruması ve sürekli kullanılabilirliği için doğru bir iş sürekliliği planını uygulaması her koşulda kritik hale geliyor. IBM Public Cloud’un esnek ve güvenilir yapısı, daha fazla kapasite ihtiyacına anında yanıt verebilmesine önemli ölçüde katkı sağlarken, acil bir durumda kritik iş süreçlerinin sürekli kullanılabilmesini de mümkün kılıyor.