Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.İnsansız hava araçlarının uçurulmasına ilişkin de düzenleme yapıldı. Buna göre ruhsatsız İHA uçuranlar 60 bin lira, izinsiz paraşütle atlama yapanlar da 500 bin lira ceza ile karşı karşıya kalacak.

İHA sistemlerinin ithaline, satışına, tesciline, ruhsatlandırılmasına, uçuşa elverişliliğin sağlanmasına, sistemleri kullanacak. Kişilerin sahip olması gereken niteliklere ilişkin düzenlemelere aykırılıkları tespit edilenlere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 5 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.Denizlerde kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler, belirlenen yükümlülüklere aykırı hareket etmeleri halinde 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezasına çarptırılacak.

SGK'dan emeklilere özel yeni site! SGK'dan emeklilere özel yeni site!

Demirleme ücret tarifesi, geminin büyüklük oranı başına 2 lirayı geçmemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek. Yeşil denizcilik teşvik edilecek. Düzenleme ile limanlara gelen veya ayrılan gemilerin saldıkları sera gazı emisyonları için bedel alınacak.

Editör: Nehir Durdağı