Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu'nun (VDK), gelir beyanı olmayan ancak lüks araçlara binen kişileri incelemeye aldığı öğrenildi.

7 bin 885 lüks aracın incelendiği, gelir beyanı veya şirket ortaklığı olmayan ya da ortaklığı olmasına rağmen şirketleri kâr dağıtımı yapmayan mükelleflerin saptandığı belirtildi.

Yaklaşık 3 bin aracın gerçek kişi üzerine kayıtlı olduğu, bu kişilerden 2 bininin 7 bin şirkette ortaklıkları bulunduğu ve bunlar arasında sadece 300 şirketin 2022 ve 2023 yıllarında kâr dağıttığı ifade edildi.

Fitch'in not artışı Türkiye ekonomisine nasıl yansıyacak? Bakan Şimşek açıkladı... Fitch'in not artışı Türkiye ekonomisine nasıl yansıyacak? Bakan Şimşek açıkladı...

780 aracın ise mükellef olmayan kişiler üzerine kayıtlı olduğu, bu kişilerin hiçbir gelir kaynağının da bulunmadığı öğrenildi.

150 lüks araç sahibinin gelir mükellefiyeti bulunduğu ve ancak bunlardan 100'ünün kârının da 1 milyon liranın altında olduğu tespit edildiği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, araştırmalarını risk analiz birimlerinin yeni tespitleri çerçevesinde yaygınlaştıracak ve kapsamını genişleterek sürdürecek.

Editör: Gürel Yurttaş