EKONOMİ

Her markette vardı! Ünlü çikolata markası konkordato ilan etti

Her markette satılan Türkiye'nin ünlü çikolata markasından kötü haber geldi. Ünlü çikolata markası konkordato ilan etti.

Türkiye'de yüksek enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar, işletmeleri her geçen gün maddi olarak zor durumda bırakıyor. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan şirketlerden peş peşe kötü haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak her markette satılan Türkiye'nin ünlü çikolata markasından kötü haber geldi. Ünlü çikolata markası konkordato ilan etti.

Mahkeme 3 ay süre sürdü 

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket hakkında 10 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 3 ay geçici mühlet verdi.

İstanbul Ümraniye'de bulunan çikolata devi Karnaval Çikolata Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi konkordato ilan etti. Şirket hakkındaki tedbir kararlarını kaldıran mahkeme, böylece şirketi 3 ay boyunca muhtemel hacizlere karşı korumuş oldu.

2 kişilik heyet gönderildi 

Davaya Bağımsız Denetçi ve Yeminli Mali Müşavir Mustafa Dağüstü ile İcra İflas Hukukçusu Dr.Öğretim Üyesi Evren Kılıçoğlu'ndan oluşan 2 kişilik konkordato komiseri atandı.

Şirketin 14 Ocak tarihinde gerçekleşecek mahkemede yapılacak incelemeler sonucunda mali durumunu toparlayamaması halinde şirket hakkında iflas kararı verilecek.

Şirketin alacaklıları, 23 Ekim tarihine kadar mahkemeye dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektirecek durum olmadığını delilleriyle birlikte ispat ederse konkordato talebinin reddini isteyebilecek.