Hindistan'dan Almanya'ya giden Air Vistara Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Türkiye hava sahasında acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçak, güvenlik gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na yönlendirildi ve saat 17.05'te güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Aprona yanaşan uçaktaki 247 yolcu hızla tahliye edilirken, havalimanında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bomba imha ekipleri, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Bomba imha ekipleri uçakta detaylı arama yaparken, Erzurum hava sahası tedbir amaçlı uçuşlara kapatıldı.

MHP'li başkandan şok  karar: İstifa etti! MHP'li başkandan şok karar: İstifa etti!

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Uçak ilk önce Ordu Havalimanı'na inmek istiyor, ancak orada tadilat çalışmaları olduğu için Trabzon'a yönlendiriliyor. Trabzon'da hava trafiği yoğun olduğu için Erzurum'a iniş kararı veriliyor" dedi.

Vistara Hava Yolları da olayla ilgili açıklama yaparak, "Bombay-Frankfurt sefer sayılı uçuş, güvenlik nedeniyle Erzurum Havalimanı'na yönlendirildi ve güvenli bir şekilde indi" ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı