DÜNYA

Hindistan'da 'Jivitputrika Festivali' faciası: 37'si çocuk 46 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'da "Jivitputrika Festivali" sırasında yaşanan boğulma olaylarında 37'si çocuk olmak üzere toplam 46 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın Bihar eyaletinde, annelerin çocuklarının sağlığı ve refahı için oruç tutarak nehirde gerçekleştirdiği "Jivitputrika Festivali" sırasında yaşanan trajik boğulma olayları büyük bir faciaya dönüştü. Yetkililer, boğulma vakaları sonucunda 37'si çocuk olmak üzere toplam 46 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Hindistan Times gazetesinin haberine göre, festival kapsamında nehre giren kadınlar ve çocuklar, akıntıya kapılarak boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 15 farklı bölgede yaşanan boğulma olayları, festivalin dini ritüelleri sırasında meydana geldi ve birçok kişi nehrin akıntısına kapılarak can verdi.

Kayıplar İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Eyalet yetkilileri, kayıp kişilerin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bihar Eyaleti Başbakanı Nitish Kumar, trajik olaydan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve ailelere tazminat ödeneceğini duyurdu.