Lübnan Hizbullah Hareketi'nin üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e yönelik suikastın ardından Hizbullah'ın Mossad merkezine saldırı planladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. İsrail'in bugün Lübnan'da Hizbullah'a karşı düzenlediği saldırının, bu planı engellemek amacıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Hizbullah'ın Hedefi: Mossad Merkezi

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim yeniden tırmanırken, The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Hizbullah'ın İsrail'in Herzliya kentinde bulunan Mossad karargahına saldırı düzenlemeyi planladığı belirtildi. İsrailli yetkililerin sabah saatlerinde aldıkları istihbarata dayanarak, bu girişimi "önleyici saldırıyla" durdurduğu iddia ediliyor.

İsrail'den Önleyici Saldırı

İsrail ordusu, bu sabah erken saatlerde Lübnan'da Hizbullah'a yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattığını duyurdu. Bu saldırının, Hizbullah'ın Mossad karargahı dahil kritik hedefleri vurmayı planladığı bir operasyonu önlemek amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi. İsrail'in bu hamlesi, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti.

Hizbullah Misilleme Peşinde

Hizbullah ise, 30 Temmuz'da üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün suikastına karşılık olarak misilleme saldırılarına başladığını açıklamıştı. Taraflar arasındaki karşılıklı saldırılar, bölgede yeni bir çatışma dalgasının habercisi olabilir.

Elon Musk Mars'a yolculuk için tarih verdi! Elon Musk Mars'a yolculuk için tarih verdi!

Editör: İrem Nur Kaya