DÜNYA

Hizbullah'tan İsrail'e yoğun füze saldırısı: Hayfa ve Akra'da sirenler çaldı

Hizbullah, İsrail'in Hayfa kentine 40 füze ile saldırdı, en az 4 kişi yaralandı. İsrail ordusu, hava savunma sistemlerini devreye sokarken Kiryat Bialik'te elektrik kesintisi yaşandı.

 Lübnan merkezli Hizbullah, Salı günü düzenlediği misilleme saldırısının ardından İsrail'in stratejik liman kenti Hayfa'yı bir kez daha hedef aldı. Bugün gerçekleşen saldırıda bölgeye 40 füze ateşlendi. Hayfa ve daha kuzeydeki Akra kentinde sirenler çalarken, İsrail'in hava savunma sistemleri devreye girdi. Saldırıda en az 4 kişi şarapnel parçaları nedeniyle yaralandı, yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Kiryat Bialik'te Elektrik Kesintisi

 İsrail basınında yer alan haberlere göre, füzeler Kiryat Bialik bölgesinde elektrik kesintilerine neden oldu. Yediot Ahronot gazetesi, füze saldırıları sonucunda bölgedeki bazı alanların elektriksiz kaldığını aktardı. Ayrıca, İsrail'in Walla internet sitesine göre, Davud'un Sapanı hava savunma sistemi bu sabah iki füzeyi etkisiz hale getirdi. Bu füzelerin hedefinde Akdeniz'deki Leviathan gaz sahasının olduğu iddia edildi.

İsrail Ordusu Gazze'ye ve Lübnan'a Operasyon Düzenliyor

 Hizbullah'ın saldırıları, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'te Gazze'deki operasyonlarını genişletmesinin ardından geldi. İsrail, bu süreçte Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü ve Lübnan'a kara harekatı başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, Gazze'de yaşanan çatışmalarda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuş ve bu durum uluslararası alanda tepkilere yol açmıştı.

Bölgedeki Tansiyon Yükseliyor

 Hizbullah'ın İsrail'e yönelik artan saldırıları, bölgede tansiyonu daha da yükseltti. Özellikle Hayfa ve çevresindeki stratejik öneme sahip bölgelerin hedef alınması, İsrail'in güvenlik kaygılarını artırırken, bölgedeki çatışmaların şiddetlenme ihtimalini de gündeme getiriyor. Hayfa ile Lübnan sınırı arasında yaklaşık 30 kilometrelik mesafe bulunurken, bu yakınlık çatışmaların hızla genişlemesine yol açıyor.