GÜNDEM

Hüseyin Çelik'ten sert sözler! "Türkiye bundan dolayı düzelmiyor"

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ve üniversite harçlarının kaldırılmasını sert eleştirdi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu programda gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sert bir şekilde eleştiren Çelik, sistemin Türkiye’ye uygun olmadığını vurguladı. Ayrıca üniversite harçlarının kaldırılmasının yanlış olduğunu savunarak, bu konuda geçmişte yapılan hatalara dikkat çekti.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Bize Göre Değil"

Çelik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devletin işleyişini zorlaştırdığını dile getirdi. “Bu sistem Türkiye'ye göre değil” diyen Çelik, muhalefetin de seçim öncesi parlamenter sistemi savunmasına rağmen, bazı figürlerin bundan faydalanmayı düşündüğünü iddia etti.

"Militan Yargı Oluşturduk"

Çelik, Türkiye'deki adalet sistemi hakkında da sert eleştirilerde bulundu. “Biz de militan yargımızı oluşturduk” diyen eski Bakan, bu durumun Türkiye’nin düzelmemesinin en büyük sebeplerinden biri olduğunu söyledi.

"Harç Parasını Kaldırmak Yanlıştı"

Hüseyin Çelik, üniversitelerde harç parasının kaldırılmasının hata olduğunu savunarak, "Vakti yerinde olanlar harç ödemeli, olmayanlara burs ve kredi verilmeli" dedi. Ayrıca Türkiye'deki üniversitelerin kalitesini eleştiren Çelik, üniversite sayısının artmasına rağmen eğitim ve araştırma kalitesinin gerilediğini belirtti.