İmamoğlu Gözaltında, Yeni Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturmalar devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakkında "kreş" soruşturması açıldığını duyurdu.

Uludağ'daki otel yangınında acı kayıp! Uludağ'daki otel yangınında acı kayıp!

İmamoğlu ve 87 Kişi Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında aralarında Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 87 kişi gözaltına alınmıştı. Evinde arama yapılan İmamoğlu, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

İmamoğlu’na 7 Farklı Suçlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında, İmamoğlu’nun "suç örgütü lideri" olarak nitelendirilmesi dikkat çekti. İmamoğlu'na yöneltilen suçlamalar arasında “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet” ve “terör örgütüne yardım” gibi iddialar yer alıyor.

Soruşturmalar Devam Ediyor

Soruşturma kapsamında, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve sanatçı Ercan Saatçi gibi isimler de gözaltına alındı. Gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenirken, kamuoyunun dikkatle takip ettiği süreç devam ediyor.