Pakistan'da iki aşiret arasında çıkan,  ağır silahların kullanıldığı toprak kavgasında 35 kişi hayatını kaybederken 166 kişi ise yaralandı. Tüm okullarda eğitime ara verilirken ana yollardaki trafik akışı ise durduruldu. Ülkede gıda ve ilaç tedarikinde sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı İsrail'in ikinci siber saldırısında korkutan "Türkiye" detayı

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde iki aşiret arasında çıkan toprak kavgası sonucu 35 kişi yaşamını yitirirken 166 kişi yaralandı. Çatışmaların beş gün önce başladığı aktarıldı. Eğitim ve ticaret faaliyetleri durduruldu.

Boşehra ve Malikel aşiretleri arasında geçen hafta toprak kavgası sebebiyle başlayan tartışmalar, roketatarlar ve füzeler de dahil olmak üzere ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmaya dönüşmüştü. Dawn gazetesinin haberine göre, yetkililer, 5 gün önce Hayber Pahtunhva eyaletinin Afganistan sınırındaki Kurram bölgesinde aşiretler arasında toprak kavgası nedeniyle çatışmaların başladığını aktardı. Yetkililer, son 5 gün içinde çatışmalarda 35 kişinin öldüğünü, 166 kişinin yaralandığını bildirdi.

Farklı aşiret büyüklerinin müdahalesiyle taraflar arasında ateşkes sağlandığı açıklansa da çatışmalar, dün geç saatlere kadar sürdü. Bölgedeki tansiyonun yüksek olması sebebiyle tüm okullarda eğitime ara verildi. Pazarlar hafta sonu kapalı kalırken, ana yollardaki trafik akışı ise durduruldu.Bölge halkı yolların kapatılmasının gıda ve ilaç tedarikinde sorunlara yol açtığını belirtti.

Editör: Nehir Durdağı