İmamoğlu’na Destek İçin Maltepe’de Miting
Tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için CHP tarafından 29 Mart Cumartesi günü Maltepe Sahili’nde miting düzenlenecek. CHP, vatandaşları “adaletsizliğe karşı ses olmaya” davet ederken mitinge altı parti katılacağını duyurdu.
6 Parti Katılıyor, İnce de Orada
Mitinge CHP dışında EMEP, DEM Parti, Sol Parti, TİP, Memleket Partisi ve BTP destek verecek. Memleket Partisi’nin İstanbul İl Başkanlığı, Genel Başkan Muharrem İnce’nin de mitinge katılacağını açıkladı. DEM Parti İstanbul örgütü de katılım çağrısı yaparken, Zafer Partisi, DEM'in varlığı nedeniyle mitinge katılmayacağını belirtti.
İmamoğlu Cezaevinden Mesaj Gönderdi
Silivri Cezaevi’nden destekçilerine seslenen İmamoğlu, “İstanbul’un ve Türkiye’nin muhafızları olacağız. Demokrasi ve adalet için bir araya gelelim” dedi. CHP lideri Özgür Özel de yaptığı açıklamada, bu mitingin “demokrasi bayramı” olacağını vurgulayarak herkesi Maltepe’ye çağırdı.