AVM önünde bıçaklı saldırı: Rüyamda gördüm deyip 3 kişiyi bıçaklayan 17 yaşındaki şahıs tutuklandı! AVM önünde bıçaklı saldırı: Rüyamda gördüm deyip 3 kişiyi bıçaklayan 17 yaşındaki şahıs tutuklandı!

 Bristol Üniversitesi’nde okuyan 18 yaşındaki Sofia Alonso-Mossinger, internetten sipariş ettiği botları açarken büyük bir şok yaşadı. Kargo kutusunu açtığında, botların arasından bir akrep çıkmasıyla Sofia korku dolu anlar yaşadı. Ev arkadaşlarının yardımıyla akrep etkisiz hale getirildi ve yetkililere teslim edildi.

Ev Arkadaşı Akrebi Kutuya Koydu

 Sofia’nın çığlıkları üzerine ev arkadaşı ve zooloji öğrencisi Oliver James, mutfak maşasıyla akrebi dikkatlice yakaladı ve bir Tupperware kutusuna koydu. Öğrenciler, akrebi nasıl muhafaza edeceklerini bilemedikleri için kutuda delikler açarak akrebe su verdiler.

 Ulusal Sürüngen Refah Merkezi (NCRW) ile iletişime geçilmesiyle olayın detayları netleşti. Merkez uzmanı Chris Newman, akrebin Olivierus martensii türü olduğunu ve Çin akrebi olarak bilindiğini açıkladı. Newman, bu türün sokmasının yetişkinlerde genellikle hayati tehlike yaratmadığını, ancak ciddi rahatsızlık verebileceğini belirtti.

E-Ticaret Güvenliği Yeniden Gündemde

 Shein tarafından yapılan açıklamada olayın araştırıldığı ve benzer vakaların önüne geçmek için gerekli adımların atılacağı belirtildi. NCRW, son bir ayda benzer ikinci akrep vakasının yaşandığını ifade ederek, bu durumun uluslararası kargo süreçlerinde güvenlik açıklarını gözler önüne serdiğini vurguladı.

 Sofia Alonso-Mossinger, yaşadığı korku dolu deneyimi, "Rüya gördüğümü sandım. Örümceklerle aram iyi olsa da odamda bir akrep bulmak gerçekten korkutucuydu," şeklinde anlattı. Ev arkadaşı Phoebe Hunt ise akrebi öldürmeyi düşündüklerini ancak daha insancıl bir çözüm bulmaya karar verdiklerini söyledi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı