Romanya Süper Ligi ekiplerinden Rapid Bükreş, Mısır’ın Zamalek takımına transferi iptal olan Gabonlu golcü Aaron Boupendza’yı transfer etti. Transfer haberini, Rapid Bükreş’in teknik direktörü Marius Sumudica duyurdu. 28 yaşındaki forvet, 2020-2021 sezonunda Hatayspor formasıyla attığı 22 golle Trendyol Süper Lig’de gol kralı olmuştu.

Boupendza Transferini Sumudica Duyurdu

Rapid Bükreş teknik direktörü Marius Sumudica, Aaron Boupendza’nın transferini şu sözlerle açıkladı: “Boupendza, Zamalek ile sözleşme imzalamadı ve bu transferin nasıl gerçekleştiğini soran birçok mesaj aldım. Anlaşmaya vardık, evraklar hazırlanıyor ve vize işlemlerinin ardından Bükreş’e gelecek. Eğer ben olmasaydım Rapid’e gelmezdi ancak kulübün mali çabaları da büyük rol oynadı. Böyle bir oyuncuyu buraya getirmek kolay değil.”

UEFA cezasını resmen açıkladı! Fernando Muslera'ya şok ceza UEFA cezasını resmen açıkladı! Fernando Muslera'ya şok ceza

Zamalek Transferi Neden İptal Oldu?

Zamalek, 8 Eylül Pazar günü yaptığı açıklamada Boupendza ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını duyurmuştu. Ancak transfer, yaşanan sıkıntılar nedeniyle iptal oldu. Mısır ekibine transferi gerçekleşmeyen Boupendza, Romanya’ya transfer olma yolunu seçti.

Kariyer Özeti ve Geçmiş Performanslar

Boupendza, 2020-2021 sezonunda Hatayspor’da 22 gol atarak Süper Lig gol kralı oldu ve sezon sonunda 4.5 milyon euro bonservis bedeli ile Al Arabi’ye transfer oldu. Katar’da sakatlıklarla boğuşan Boupendza, 19 maçta 9 gol kaydetti. 2022-2023 sezonunda 7 milyon euro karşılığında Al-Shabab’a imza atan oyuncu, burada 36 maçta 17 gol ve 7 asistlik performans gösterdi. Geçtiğimiz sezon 6.5 milyon euro bonservis bedeli ile MLS ekibi Cincinnati’ye transfer olan Boupendza, ABD’de 17 maçta 3 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Ancak Cincinnati, Boupendza’nın sözleşmesini feshetti. Kariyerinde 190 maça çıkan Gabonlu golcü, toplamda 78 gol ve 18 asistle oynadı.

Editör: Nehir Durdağı