TUSAŞ şehidi Zahide Güçlü Ekici'ye siparişini götüren çiçekçiden kahreden sözler TUSAŞ şehidi Zahide Güçlü Ekici'ye siparişini götüren çiçekçiden kahreden sözler

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerinde düzenlenen hava harekatında 34 terör hedefinin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halka ve güvenlik güçlerine yönelik tehditleri bertaraf etmek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde 24 Ekim saat 23.30’da harekat gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Hava harekatıyla, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve örgüt tesislerinden oluşan 34 hedef imha edilmiştir." ifadelerine yer verildi. Harekatta yerli ve milli mühimmatların azami oranda kullanıldığı belirtilirken, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. "Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayana kadar kararlılıkla devam edecektir," denilen açıklamada, harekat sırasında sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların yanı sıra çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

Editör: Emine Koç