DÜNYA

Irak’ta DEAŞ’a büyük darbe: Sözde Irak valisi öldürüldü!

Irak’ta DEAŞ’a büyük darbe! Irak Başbakanı, DEAŞ’ın sözde Irak Valisi ve üst düzey yetkililerin öldürüldüğünü duyurdu.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen kapsamlı bir operasyonun detaylarını paylaştı.

Sudani, Selahaddin ilindeki Hamrin Dağları'nda düzenlenen operasyonda DEAŞ’ın sözde Irak Valisi Casim Mezrui Ebu Abdulkadir ve 8 üst düzey yetkilisinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.Sudani, operasyonu "kahramanca ve nitelikli" olarak tanımlarken, "Teröristler saklandıkları deliklerde hedef alındı. Irak’ta teröristlere yer yok," ifadelerini kullandı. Başbakan, DEAŞ’ın tamamen temizlenene kadar operasyonların süreceğini vurguladı. Sudani’nin kararlı açıklamaları, Irak hükümetinin teröre karşı yürüttüğü mücadelenin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyonun Uluslararası Koalisyon Güçlerinin teknik desteği ve hassas istihbarat paylaşımı ile yürütüldüğü belirtildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyonda, aralarında sözde vali Ebu Abdulkadir’in de bulunduğu 9 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Teröristlerin kimliklerinin, DNA testleri tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verildi.

Operasyon sırasında teröristlerin kullandığı 8 sığınak tamamen yok edildi. Yetkililer, bu sığınaklarda büyük miktarda silah, mühimmat ve ekipman ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, DEAŞ’ın patlayıcı üretimi için kullandığı geniş bir atölyenin de imha edildiği kaydedildi. Operasyonun hâlâ devam ettiği ve terörist unsurlara yönelik baskıların artırılacağı bildirildi.