İran'da Devrim Muhafızları Ordusu'nun düzenlediği Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda, ülkenin İsrail'e yönelik saldırılarında kullandığı füze ve insansız hava araçları sergilendi. Başkent Tahran'daki etkinlikte, "Gerçek Vaad 1" ve "Gerçek Vaad 2" operasyonlarında kullanılan 1.450 km menzilli Hayber Şiken balistik füzesi, 1.400 km menzilli Fettah hipersonik füzesi, 1.700 km menzilli Emad balistik füzesi ve 1.800 ile 2.000 km menzilli Kadir balistik füzesi gibi önemli silahlar yer aldı. Ayrıca, muhtemel bir İsrail saldırısına karşı kullanılabilecek 2.000 km menzilli Hürremşehr balistik füzesi ve 1.900 km menzilli Siccil balistik füzesi de sergilendi.

İnsansız hava araçları dikkat çekti

İsrail’in Lübnan’a saldırısı sürüyor! İsrail'den 'Denizden uzak durun' tehdidi İsrail’in Lübnan’a saldırısı sürüyor! İsrail'den 'Denizden uzak durun' tehdidi

Fuarda, İran'ın Rusya'ya Ukrayna Savaşı için tedarik ettiği iddia edilen Shaded 136, 131 ve 139 tipi insansız hava araçları da tanıtıldı. ABD'den ele geçirilen RQ-170, MQ-1 ve RQ-4 Global Hawk insansız hava araçları da etkinlikte dikkat çekti.

Editör: Emine Koç