DÜNYA

İran’da ulusal yas ilan edildi!

İran'da ulusal yas ilan edildi. Ayetullah Hamaney, direnişin daha da güçleneceğini belirtti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından, İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ülkede 5 gün ulusal yas ilan etti. Hamaney, Nasrallah’ın şehadetini büyük bir kayıp olarak nitelendirirken, direnişin daha da güçleneceğini belirtti.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaptığı açıklamada, “Nasrallah, Beyrut’ta savunmasız Lübnanlıları ve yıllarca zulüm görmüş Filistin halkını korumak için çabalarken şehit oldu. İslam dünyası yüce bir şahsiyetini, Hizbullah ise nadir bulunan liderini kaybetti. Ancak onun cihadı ve mücadelesi boşa gitmeyecek” dedi.

Hamaney, Hizbullah'ın İsrail'in saldırılarıyla yok olmayacağını, aksine direnişin daha da güçleneceğini vurguladı. “Şehit Abbas Musevi’nin kanı nasıl yerde kalmadıysa, şehit Nasrallah’ın da kanı yerde kalmayacak” ifadelerini kullanan Hamaney, Nasrallah'ın şehadetinin direniş cephesini daha da güçlendireceğini belirtti.

Ayetullah Hamaney, Nasrallah'ın ailesine, Lübnan halkına ve tüm İslam ümmetine başsağlığı dileyerek, İran'da 5 gün süreyle ulusal yas ilan etti.