İran, İsrail'in Beyrut'ta gerçekleştirdiği son saldırıya karşı sert tepki gösterdi. İran'ın Beyrut Büyükelçiliği, saldırıyı "katliam" olarak nitelendirirken, bu durumun bölgedeki dengeleri değiştirdiğini vurguladı. Büyükelçilik, İsrail'in sivil yerleşim alanlarını hedef alarak tehlikeli bir gerilim yarattığını belirtti ve İsrail’in cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

"ABD de Bu Suça Ortaktır"

 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise, İsrail’in saldırısında ABD yapımı bombalar kullanıldığını belirterek, Washington yönetiminin de bu saldırıya ortak olduğunu dile getirdi. Kenani, İsrail’in Lübnan’da savaş suçu işlediğini ve ABD’nin de buna göz yumduğunu iddia etti. Ayrıca, Batılı ülkelerin ateşkes önerilerinin zaman kazanmaya yönelik bir aldatmaca olduğunu savundu.

11 yaşındaki öğrenci "kurban adama ayini" sırasında öldürüldü 11 yaşındaki öğrenci "kurban adama ayini" sırasında öldürüldü

"Hizbullah’ın Yanındayız"

 İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ise İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırılarına karşı "Hizbullah'ın yanında olmaya devam edeceğiz" mesajı verdi. Galibaf, İran’ın Hizbullah’a verdiği desteği vurguladı ve savaş meydanında son ana kadar birlikte olacaklarını söyledi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı