Elazığ'da, Eti Krom maden işçileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlattı. Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım ise işçileri işten çıkarma tehdidinde bulunarak sorumluluğu Alemdağ Belediye Başkanı Zafer Altınışık'a attı.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde, 300 Eti Krom maden işçisi, işverenle yapılan görüşmelerden sonuç alamayınca grevi sürdürme kararı aldı. İşçilerin maaş iyileştirmesi taleplerini dinlemek üzere gelen Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, işçileri rencide edici bir üslupla karşılayarak işten çıkarma tehdidinde bulundu.

İşçiler ve Yıldırım Arasındaki Görüşme

Yıldırım, toplantıda işçi temsilcisi Erdem Güldemir'e sert tepki göstererek, "Ben bu adamı istemiyorum. Örgütlü bunlar. Belediye asgari ücret veriyor, sen asgari ücretle çalışmıyorsun. Elazığ Belediyesi’nde çalışmak istiyorsan, oraya git. Bugün ya iş yerini kapatırım ya da çalışmaya devam edersiniz," dedi.

İşçiler, bu üslup karşısında toplantıyı terk ederek mücadeleye devam etme kararı aldı. İşçi temsilcisi Erdem Güldemir, iş bırakma eylemlerini haklı taleplerine ulaşana kadar sürdüreceklerini belirtti.

Belediye Başkanı Altınışık'ın Tepkisi

Yıldırım, grevin sorumlusu olarak Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık'ı suçladı. Altınışık ise Elazığ Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın kendisine yönelttiği suçlamalara cevap verdi: "Ben hizmet makamıyım, sen ticaret makamısın. İşçilerin emeğiyle kazandığın parayı şimdi neden saymıyorsun?" dedi.

Fitch'in not artışı Türkiye ekonomisine nasıl yansıyacak? Bakan Şimşek açıkladı... Fitch'in not artışı Türkiye ekonomisine nasıl yansıyacak? Bakan Şimşek açıkladı...

Ali Rıza Yıldırım Kimdir?

1957 doğumlu Ali Rıza Yıldırım, kariyerine 1970 yılında başlamış ve Yıldırım Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Grubun sanayi ve ticaret faaliyetlerinin öncüsü olan Yıldırım, bugün çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Yıldırımlar Holding'in Faaliyet Alanları

Metaller ve Madencilik, Limanlar ve Terminaller, Gübreler ve Kimyasallar, Enerji, Nakliye ve Lojistik, Enerji Emtiaları, Uluslararası Ticaret, Finansal Yatırımlar ve Beykoz Kundura gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Editör: Nehir Durdağı