İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken, İsrailli bakan, kara harekatı sonrası ülkenin planını açıkladı. Söz konusu gelişme dünya basınında kısa sürede gündem oldu.

Gazze topraklarını hedef alan İsrail, bölgeyi işgal sonrası paylaşma planları yapıyor. İsrailli Bakan Eliyahu, "İşimiz bittikten sonra Gazze topraklarını savaşan askerlere tahsis edeceğiz" ifadesini kullandı.

İsrail Miras Bakanı Amichay Eliyahu, Gazze'yi savaşan İsrailli askerler arasında paylaşacaklarını sosyal medya paylaşımından duyurdu.

İsrail Miras Bakanı Amichay Eliyahu,sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Gazze'nin kuzeyi her zamankinden daha güzel." ifadesine yer vererek,"Her şeyi havaya uçurun ve düzleştirin, harika." şeklinde açıklamalarda bulunan Eliyahu, Gazze topraklarını sahada savaşan İsrail askerlerine dağıtacaklarını aktardı.

Miras Bakanı Amichay Eliyahu paylaşımında şu ifadeyi kullandı; ''İşimiz bittikten sonra Gazze topraklarını savaşan askerlere tahsis edeceğiz.'' 

Facebook  üzerinden açıklamada bulunan  Bakan Eliyahu hem operasyonlar hem de kara harekatı sonrası ne olacağını bildirdiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi; 

'Kuzey Gazze her zamankinden daha güzel. Her şeyi havaya uçurup, dümdüz et. Gazze'yi dümdüz ettikten sonra buradaki toprakları savaşan askerlere ve Gush Katif'te yaşayan insanlara tahsis edeceğiz'

TEL AVİVİ

İsrail’de iktidardaki Likud partisi milletvekili olan Galit Distel Atbaryan, Gazze’nin tamamen yeryüzünden silinmesi gerektiğini belirtti.

Atbaryan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail  abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik etnik temizlik çağrısı yaparak;''İsrailliler birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar sizden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret edin. Canavarlardan nefret edin. İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze'nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli''

tel avivi-1İsrail'in en büyük korkusu

2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'nin altı ise adeta bir yer altı şehri gibi. Yoğun tünel ağı Mısır'dan İsrail'e uzanırken bu tünellerde Hamas kuvvetleri silah, operasyon ve lojistik faaliyetlerini yapıyor. Bazı tüneller yerin 40 metre altına kadar uzanırken Hamas kuvvetleri olası bir kara harekatında burada hızlıca konum değiştirip İsrail'i zor durumda bırakmayı hedefliyor.

Hedef ne?

Çin'de Yagi tayfunu yüzünden 400 bin kişi tahliye edildi Çin'de Yagi tayfunu yüzünden 400 bin kişi tahliye edildi

Askeri uzmanlara göre İsrail ordusu kara harekatında en az kaybı vermek için Gazze'yi ikiye bölmek istiyor. Bu bağlamda İsrail tankları bölgedeki en işlek yollardan birini geçtiğimiz günlerde kesti. Söz konusu yolun bir kısmını ele geçiren İsrail, birkaç kilometre daha ilerlerse yolun tamamen kontrolünü sağlamış olacak. Özellikle Gazze'nin kuzeyinde süren çatışmalar şimdiye kadar Hamas-İsrail arasındaki en yoğunlarından.
İsrail ordusu hafta sonundan itibaren Gazze'ye kara birliklerini işgal için soktu, Hamas ve diğer Filistinli gruplarla çatışmalarda iki günden kısa sürede 17 İsrail askeri öldü.

Editör: Nehir Durdağı