Araç sahiplerine kötü haber: Yüzde 45 zam geliyor Araç sahiplerine kötü haber: Yüzde 45 zam geliyor

Altın her zaman yatırımcıların gözdesi olsa da, son dönemde gümüşün yükselişi dikkatleri üzerine çekti. Eylül ayının başından bu yana altın yüzde 6 kazandırırken, gümüş yatırımcısına yüzde 11 kazanç sağladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüşe yatırım yapanların son dönemde oldukça kârlı çıktığını belirtti. Memiş, "1 Eylül'de 10 bin TL'sini gümüşe çeviren bir vatandaş, 1108 TL kazandı" ifadelerini kullandı.

Gümüş, Yıl Başından Bu Yana Altını Solladı

Kanal D Haber'de yer alan bilgilere göre, gümüş yatırımcıları yıl başından bu yana altından daha fazla kazanç sağladı. İslam Memiş, gümüşün gram fiyatının 9 aylık süreçte yüzde 52, altının ise yüzde 48 kazandırdığını vurguladı. Altınla yatırım yapmaya alışık olan vatandaşlar, gümüşün bu denli yükselişini tahmin etmediklerini ifade etti.

Gümüş Hesapları ve Yatırımın Avantajları

İslam Memiş, bankalarda altın hesabı açılabildiği gibi gümüş hesabı da açılabileceğini belirtti. Gümüşün altına kıyasla çok daha ucuz olması, bu yatırım aracını biriktirmeyi kolaylaştırıyor. 1 gram altının fiyatı 3050 TL iken, 1 gram gümüş 35 TL seviyesinde. Bu da gümüşü yatırım açısından cazip hale getiriyor.

Editör: İrem Nur Kaya