EKONOMİ

İslam Memiş'ten gram altın için uyarı! Altın alacaklara rakam verdi

Bu hafta gram altın ve Cumhuriyet altını fiyatlarında düşüş yaşandı. İslam Memiş, yatırımcılara sabırlı olmayı ve kritik seviyeleri takip etmeyi önerdi.

Bu hafta Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, yüzde 0,14 düşerek 2 bin 919 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 0,29 düşüşle 19 bin 994 liraya geriledi. Aynı dönemde, çeyrek altın da yüzde 0,24 düşüşle 5 bin 17 liraya indi. Öte yandan, ABD doları yüzde 0,28 değer kazanarak 34,2530 liraya yükselirken, Euroyüzde 1,58 azalarak 37,6180 liraya düştü.

Altın Piyasasında Makas Aralığı Genişledi

Piyasadaki dalgalanmaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki makas aralığının açıldığına dikkat çekti. Özellikle ons altındaki sert düşüşlerin gram altına tam olarak yansımadığını belirten Memiş, yatırımcıları bu duruma karşı uyardı.

Ons ve Gram Altında Kritik Seviyeler

ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından ons altının fiyatının düştüğünü vurgulayan Memiş, “Ons altın 2580 dolar seviyesine inmeden yeni bir yol haritası belirlemeyeceğiz. Sabırla beklemeliyiz” dedi. Gram altın konusunda ise aynı stratejinin geçerli olduğunu ifade eden uzman, “Gram altının 3000 TL’nin altına düşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kritik Seviyeler:

  • Gram altında 2980 TL ve 3080 TL seviyeleri izlenecek.
  • Yatırımcılar, bu aralıkta fiyat hareketlerini takip etmeliler.