DÜNYA

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evine İHA saldırısı düzenlendi!

Netanyahu'nun Kayserya'daki evine düzenlenen İHA saldırısı sonrası İsrail'de büyük bir belirsizlik hakim. Netanyahu'nun durumu henüz bilinmiyor.

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evine yönelik bir kamikaze İHA saldırısı düzenlendiği iddiası, bölgede büyük yankı uyandırdı. İHA'nın Hizbullah'a ait olduğu öne sürülüyor. Görgü tanıkları, saldırı sonrası büyük bir patlama yaşandığını bildirirken, Netanyahu'nun durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Netanyahu'nun Akıbeti Hakkında Belirsizlik

 Saldırı sırasında herhangi bir uyarı sireninin çalmadığı aktarılırken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun nerede olduğu ya da zarar görüp görmediği konusunda belirsizlik sürüyor. Başbakanlık ofisi şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmayı reddetti. İsrail hükümeti ise bu olayla ilgili İsrailli basın organlarına yayın yasağı getirdi.

İsrail Ordusundan Açıklama: 3 İHA Saldırısı

 İsrail ordusu, Lübnan'dan gelen üç İHA'nın hava sahasına giriş yaptığını ve bunlardan ikisinin düşürüldüğünü açıkladı. Ancak üçüncü İHA, Kayserya'da bir yapıya çarparak büyük bir patlamaya neden oldu. İsrail ordusunun açıklamasına göre olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Saldırı anında, Tel Aviv yakınlarındaki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu "8200 Birimi"nin bulunduğu Glilot Üssünde alarmlar devreye girdi.

Kayserya'da Yoğun Güvenlik Önlemleri

 Netanyahu'nun evinin bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İsrail polisi, bölgeye çok sayıda ekip sevk ederek, Kayserya’ya çıkan yolları kapattı. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, Netanyahu'nun evinin çevresinde sağlık ve güvenlik ekiplerinin toplandığı, güvenlik amacıyla beton bloklar yerleştirildiği görülüyor. Ayrıca bir helikopterin İHA'nın yakınından uçtuğu ve ardından saldırı alarmlarının çaldığı anlar da dikkat çekiyor.

 Hizbullah'tan ise saldırıyla ilgili henüz bir açıklama gelmiş değil.