DÜNYA

İsrail, El-Tabin Okulu'na saldırıda 907'şer kilogramlık 3 bomba kullandı!

İsrail ordusunun, Filistinlilerin sığındığı El-Tabin Okulu'na gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili olarak detaylar kan donduruyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze şehrinde sabah namazı sırasında vurduğu El-Tabin Okulu'na her biri 907 kilogram ağırlığında 3 bombayla saldırdığını belirtti. Okulda meydana gelen büyük yıkım görüntülendi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı İsmail el-Tavabta yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze şehrinin Daraj Mahallesi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı El-Tabin Okulu'na sabah namazı sırasında gerçekleştirdiği saldırıda 907'şer kilogramlık 3 bomba kullandığı ifade etti. El-Tavabta ayrıca İsrail'in okulda yerinden edilmiş sivillerin varlığından haberdar olduğunu belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Nazi işgal ordusunun sabah namazı kılan yerinden edilmiş insanlarla dolu bir okulu hedef alan bu iğrenç katliamı, 100'den fazla kişinin, onlarca masum ve savunmasız sivilin yaralanmasıyla sonuçlanan, cesetlerin kömürleşmiş parçalar halinde etrafa saçıldığı bu olay, Siyonist hükümetin yerinden edilen kaldığı merkezlerde ve yerleşim bölgelerinde savunmasız sivilleri tekrar tekrar ve sistematik bir şekilde hedef alarak, onlara karşı en iğrenç suçları işleyerek Filistin halkımıza karşı soykırım savaşını sürdürdüğünün bir kanıtıdır. Düşman ordusu, sivilleri, okulları, hastaneleri ve yerinden edilmiş insanların çadırlarını hedef almak için bahaneler üretiyor. Bunların hepsi dayanağı olmayan ve suçlarını haklı çıkarmaya yönelik bariz yalanlardır. Hamas Hareketi olarak bizler, Siyonist suçların ve Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere yönelik artan ihlallerin, ABD'nin Siyonist hükümete ve onun terörist ordusuna doğrudan desteği olmadan devam etmeyeceğini belirtiyoruz"

ABD'nin her türlü siyasi ve askeri desteğiyle bu katliamların ve suçların tam ortağı olduğu vurgulanan açıklamada, "Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası toplumun bu katliamları durdurmak, halkımıza yönelik artan Siyonist saldırganlığını durdurmak için sorumluluklarını üstlenip acilen harekete geçmesini talep ediyoruz" denildi.

El-Tabin Okulu'nun hedef alınmasıyla İsrail ordusunun Gazze'de sadece 1 hafta içinde saldırı gerçekleştirdiği okul sayısı 6'ya yükseldi. Saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İsrail ordusunun, Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildiriliyor. Şehitlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Yapılan zülüm ve katliamları, bunlara sessiz kalarak ortak olanları bir kez daha lanetliyorum" ifadelerini kullandı.