İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrail Gazze'de kendi vatandaşlarını öldürdü!

İsrail Gazze'de kendi vatandaşlarını öldürdü!

Gazze Şeridi'nde İsrail'in katliam ve saldırıları devam ediyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Gazze Şeridi'nde süren çatışmalar sırasında 3 İsrailli esirin yanlışlıkla öldürüldüğü belirtildi.İsrail ordusu bölgede bulunan 3 İsrailli esiri 'yanlışlıkla' öldürdüğünü açıkladı.

Olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.Açıklamada, "İsrail ordu güçleri Şucaiye'deki çatışmalar sırasında 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı. Sonuç olarak askerler onlara ateş açtı ve öldürüldüler" ifadeleri aktarıldı.

Cesetlerin kimlikleri belirlendi

Olayın meydana geldiği bölgede yapılan arama ve kontrollerde 'ölenlerin kimlikleri konusunda şüphelerin ortaya çıktığı' belirtilen açıklamada bunun üzerine cesetlerin incelenmek üzere İsrail'e nakledildiği ve ardından cesetlerin 3 esire ait olduklarının doğrulandığı bildirildi.Yapılan ayrıntılı incelemenin ardından cesetlerin Yotam Haim ve Samer Talalka adlı esirler ile ailesinin adının yayımlanmasını istemediği bir esire ait olduğunun belirlendiği aktarıldı.

İsrail ordusunun konuyu incelemeye başladığına işaret edilen açıklamada olayın yaşandığı bölgenin 'son birkaç gündür devam eden çatışmaların yaşandığı aktif bir savaş bölgesi' olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre;"Olaydan anından dersler çıkarıldı ve bunlar sahadaki tüm İsrail ordu birliklerine aktarıldı. İsrail ordusu trajik olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getiriyor ve ailelere en içten başsağlığı dileklerini iletiyor. Ulusal misyonumuz kayıp kişilerin yerini tespit etmek ve tüm rehineleri evlerine geri getirmektir" 

Netanyahu ve Gallant'tan taziye açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, olayla ilgili sosyal medyada, "Bu dayanılmaz bir trajedi. Bu akşam tüm İsrail devleti yasta" paylaşımında bulundu.

Öldürülen esirlerden dolayı 'derin bir üzüntü' duyduğunu belirten Netanyahu, şöyle devam etti:Bu zorlu akşama rağmen, yaralarımızı saracağız, gereken dersleri çıkaracağız ve gücümüzü seferber ederek tüm rehinelerin evlerine güvenle dönmesi için çalışacağız.

Savunma Bakanı Yoav Gallant ise "Aklım ve kalbim, İsrail ordusunun yanlışlıkla Gazze'de öldürdüğü 3 rehinenin aileleriyle birlikte" ifadesinde bulundu.

İsraillilerin yanlışlıkla öldürülmesini 'her İsrail vatandaşı için acı bir olay' şeklinde nitelendiren Gallant, "Sessiz kalmalıyız ve tüm rehineler, tüm vatandaşlarımız ve tüm askerlerimiz için operasyona devam etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *