DÜNYA

İsrail Gazze’de okulu vurdu: 13’ü çocuk 21 ölü, 30 yaralı

İsrail, Gazze’de yerinden edilen sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda 13’ü çocuk 21 kişi hayatını kaybetti. Detaylar haberimizde.

 İsrail’in Gazze’de yerinden edilen sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği hava saldırısında, 13’ü çocuk olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

 İsrail, Gazze Şeridi'nde sivil hedeflere yönelik saldırılarına devam ediyor. Son olarak, Gazze'nin güneyinde binlerce sivilin sığındığı El Zeitoun Okulu’nu hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucu 21 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin yaralandığı belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında 13 çocuk ve 6 kadın bulunuyor. Açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği bu katliamın soykırım suçu teşkil ettiği ifade edilerek, İsrail’in bugüne kadar 181 barınma merkezini bombaladığı vurgulandı.

 Gazze Medya Ofisi, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, dünya ülkelerini bu suçları kınamaya ve müdahale etmeye çağırdı. "Bu korkunç katliamı gerçekleştiren İsrail işgalini ve masum sivillere, özellikle çocuklara ve kadınlara yönelik devam eden saldırıları şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. Ayrıca açıklamada, ABD yönetimi de bu suçlardan sorumlu tutuldu ve uluslararası toplumun Gazze’deki soykırım suçlarının durdurulması için baskı yapması gerektiği vurgulandı.